Tevékenységeink

Zenés áhítatTemplomok éjszakájaKarácsonyi koncertKecskeméti Szünidei BibliatáborBábcsoport
tevekenysegeink_zenes-ahitatNapjainkban az életünk szinte csak rohanás… igyekszünk a ránk szabott elvárásoknak megfelelni. Adunk a párunknak, adunk a gyermekeinknek és a főnökünknek. Oly sok helyen kell helyt állnunk …
Adni a legszebb dolog a világon, főleg a drága időnket, szeretetünkkel együtt. De ehhez a mi lelkünknek is szüksége van feltöltődésre. Mert adni csak az tud, akinek van valami a tarsolyában.
A zenés áhítat pont erre hivatott… egy óráig meghitt közelségben lenni Istennel, miközben gyönyörű dallamok csendülnek. Itt megpihenhetünk, letehetjük terheinket és a békesség újult erejével térhetünk vissza a hétköznapokba.
“Mert erőssé teszi kapuid zárait, és megáldja a benne lakó fiaidat.”
A gyermekeknek foglalkozást tartunk ez idő alatt, így garantált a zavartalan pihenés…
Zenés áhítat minden hónap első péntekén. Nyáron 18 órakor, télen 17 órakor.
Jöjjön el, és tapasztalja meg az élő zene hatását!
tevekenysegeink_templomok-ejszakajaMinden évben ősszel van egy nap, amikor minden tepmplom kapuja kitárul. Ez a Templomok Éjszakája. Nagy örömmel csatlakozunk mi is ehhez a kezdeményezéshez, melyen megmutathatunk magunkból egy kis szeletet.
Az évek során készítettünk bábjátékot a gyerekeknek, kamarazenei koncertet adtunk vagy kórusmuzsikával vártuk a kíváncsiskodókat. Emellett biztosítunk róla mindenkit, hogy kapuink nem csak ezen a napon vannak nyitva.
tevekenysegeink_karacsonyi-koncertGyönyörű fények mindenütt, lassú hópihék a félhomályban, gyermekek csillógó szeme, fahéj illatú családi fészek…sokáig lehetne jellemezni a Karácsony hangulatát. Ilyenkor mind átszellemülünk egy kicsit megemlékezve egy nagyszerű eseményre…
Jézus, a világ Megváltója megszületett! Csodadolog ez…kimeríthetetlen ajándék.
Ünnepélyes hangulat jellemzi ezeket a koncerteket. Minden évben egy kicsit más oldalról szemléljük Jézus személyét, aki megmutatta nekünk milyen a tiszta és feddhetetlen élet.
Király volt Ő, istállóban született és szamárháton ülő Király!
tevekenysegeink_nyari-taborKi ne számolná a napokat, ha a tanítási év vége felé közeledünk? Mindannyiunkban élő emlékként él az

“Ó”, “IÓ”, “CIÓ”, “ÁCIÓ”, “KÁCIÓ”, “AKÁCIÓ”, “VAKÁCIÓ”

szójáték, ami egyértelműen jelezte, hogy a kemény munka után jön a várva várt szünet. Minden gyerek szereti ezt az időszakot, mert olyan élményekkel lesz gazdagabb egy nyár alatt, amelyek a legtöbb esetben felejthetetlenek maradnak. Ilyen élmény egy nyári tábor is, ahol napról napra újabb és újabb élményekben van részük a gyerekeknek, és ahol új barátokat szerezhetnek, vagy éppen a régiekkel fűzhetik szorosabbra a kapcsolatukat. 2012 óta gyülekezetünkben is minden évben megrendezésre kerül egy egy hetes bibliai tábor, amelyen nem csak a gyükezethez tartozó gyerekek, hanem barátaik, ismerőseik is örömmel vesznek részt. A tábor témája mindig egy bibliai történet, amelyet játékokkal, kézműveskedéssel, sok-sok énekléssel és sporttal fűszerezünk. A tábor egyik fénypontja a tábor vezetői, tanítói által előadott bibliai jelenet, amelyet mindig a legnagyobb izgalommal várnak a gyerekek. A hetet vásárral zárunk, ahol a gyerekek a hét folyamán gyűjtött tallérokat játékokra, könyvekre, finomságokra válthatják. Egy-egy ilyen hét mérföldkövet jelenthet a gyerekek lelki életében, ahol mélyebben megismerhetnek egy bibliai történetet, és ezáltal Istenhez is közelebb kerülhetnek.

tevekenysegeink_babGyülekezetünkben keresztény missziós bábcsoport működik, melynek célja, hogy gyermekek és felnőttek számára közvetítse Isten jóságát és nagyságát, mindezt közérthető nyelven feldolgozott bibliai történeteken keresztül. Eddig feldolgozott bibliai történeteink:

Fehérke – Luk.15:4-5 alapján

Naámán, avagy egy hadvezér csodás története – 2.Kir.5:1-16. alapján

A sareptai csoda – 1.Kir.17:8-16. alapján

Már több alkalommal eleget tettünk egy-egy intézmény meghívásának. A diákok nagy örömmel fogadták a történeteket és még sokáig beszédtéma volt közöttük.
Lehetőségeinkhez mérten óvodai vagy iskolai rendezvényeken szívesen bábozunk a gyerekeknek!

Fehérke:

 

Naámán:

 

Sarepta:

WordPress Image Lightbox