Egy Istent kereső ember története

Megtérésem Története. 2016 január 29.-én lesz ötödik éve hogy szövetséget kötöttem az Úrral és a kecskeméti gyülekezet nyájához csatlakoztam. Szüleim nem voltak hívők bár családom felmenői közt volt evangélikus lelkész és anyai nagyapám evangélikus kántor volt. Szüleim munkájuk miatt abban a rendszerben nem gyakorolhatták vallásukat. Kisgyermekként apáca nevelőnőm volt. Emlékszem sokat jártam vele templomba és mesélt Istenről énekeltünk imádkoztunk. Így visszatekintve mindig éreztem az Úr közelségét. Édesapám 2009 júniusában halt meg.

Nem voltunk templomba járók de a temetés után pár vasárnap elmentem de valahogy olyan rideg és távoli volt ahogy onnan a fentről a szószékről prédikált. Csak egy feketeruhás embert láttam és egyáltalán nem érintett meg amiről beszélt. Olyan nyugtalan voltam, Éreztem valami hiányzik. nem tudtam megmagyarázni, hogy mi az, de kerestem és kutattam. Elmentem az ezotéria horoszkóp számmisztika felé. Ahol csak lehetett elolvastam ezeket. Jött az első halottak napja. Addig soha nem voltam este temetőben. Nagyon felkavart. Éjszaka pánikrohamom lett halálfélelmem. Orvoshoz mentem kaptam valami gyógyszert meg hangulatjavítót. 2010-ben kolléganőm elhívott egy előadásra a Művelődési házba. Ő mindenféle dolgokat hallgatott ezotéria és társai de ezt az előadást Szigeti Jenő tartotta. Egészségügyi mérések is voltak és ha jól emlékszem Talmácsi Atttila is tartott előadást.

Az előadás végén kaptam egy szórólapot a kezembe. Addig nem tudtam hol is voltam. A meghívón apró betűkkel ott volt a honlap. Kíváncsi természetem révén utána jártam hogy akkor hol is voltam én. Rákerestem és elolvastam amit az Adventistákról találtam. A következő előadásra már tudatosan mentem. Éreztem hogy itt jó helyen vagyok. Elkezdtem beszélgetni a lelkésszel. Kaptam egy Bibliát. Addig a kezembe nem volt Biblia. Teljesen káosz volt hogy hogyan kell keresni benne. Az előadások előtt minden csütörtökön beszélgettünk és elkezdtük átvenni a hitelveket. Olyan jó visszagondolni ahogy kibontakozott előttem minden. Az agyam szivacs volt. Szorgalmasan haladtam a tanulásban, olvastam, jártam az előadásokra. A gyülekezetben még nem voltam. Majd épp abban az évben volt itt Kecskeméten az utazó Biblia. Kaptam meghívót és elmentem. Hatalmas izgalom volt bennem. Itt jegyezném meg hogy egy másik kolléganőm már régóta a gyülekezet tagja volt. de ezen a szombaton nem tudott ott lenni így egy másik testvérnő gondjaira bízott. Elérkezett a szombat beléptem a kapun és egy aranyos idős néni fogadott. Épp a szombatiskola folyt. Még most is emlékszem kik ültek a csoportban és miről volt szó. A félelmeinkről folyt éppen a beszélgetés. Csodás érzés volt hallgatni a tanulmányt és az énekeket.

 Akkor ott én már tudtam megérkeztem. A hiányt az űrt végre betöltötte Isten jelenléte szava. Nehéz idő következett. A családdal hogy fogom ezt elfogadtatni. Elhatároztam hogy eleinte csak havonta egy szombaton megyek el és járok a csütörtöki előadásokra. De nem volt elég. Mentem minden szombaton. Eleinte csak délig maradtam majd egyre tovább. Egy szerető közösségbe kerültem. Közben haladtunk a tanulmánnyal. Rengeteg jegyzettel kérdéssel készültem a következő órára. Első könyvem a kik az Adventisták majd a Nagy Küzdelem volt. Boldog voltam és sikerült elhagynom a gyógyszert is. Persze a családban csodabogár lettem. Csodálkoztak nem eszik disznóhúst nem iszik alkoholt akkor minek él kaptam meg sokszor. A régi barátok kezdtek elkopni de az Úr pótolta ezt. Kaptam egy hatalmas családot sok-sok testvért. 2010decemberében lelkészem mondta hogy ha én is úgy gondolom januárban tartsuk meg a keresztséget. Jaj megijedtem és mondtam hogy én még nem tudok mindent. Ekkor megnyugtatott hogy ami ahhoz kell hogy elmerüljek a hullámsírba és eltemessem az ó emberemet épp eleget tudok. Jó mondtam akkor legyen. Így 2011 január 29,.-én meghaltam hogy éljek. „szövetséget kötöttem az élettel zászlómra a te nevedet tűztem fel. Azóta lassan eltelt 5 év.

Voltak nehézségek hullámvölgyek . Fájdalmak bántások csalódások. de minden egyes próba csak erősít megtanultam hogy csak Istenben bízhatok ő a legjobb barátom. Semmi de semmi nem tántoríthat már el attól hogy ezen a keskeny úton haladjak és majd végül ott legyek a megváltottak seregében és együtt zengjünk hallaluját a dicsőség királyának amikor a Föld megremeg és megjelenik a felhők közül. Próbák nehézségek mindig lesznek hiszen Sátán mint ordító oroszlán mindig a sarkunkban liheg és ismeri a gyengeségeinket . De amíg szemünket az Úrra emeljük nem süllyedünk el a Világ szennyében.

 Szerető Atyám. Áldom és dicsőítem Szent nevedet . Hálával borulok le lábaid elé nap mint nap amiért kiemeltél a tömegből és gondod van rám. Kérlek vezess és taníts hogy igazán méltó legyek Atyai szeretetedre. Kérlek üresítsd meg a szívem minden gondtól és bűnös dologtól. Segíts újjászületnem, hogy én is ott állhassak veled és testvéreimmel az Új Földön. Te véred adtad értünk bűnösökért amiért nem feledhetünk egy percre sem. a Te véred által tisztulunk meg bűnös életünktől. Légy hű mindhalálig és néked adom az élet koronáját.

Categories: hit, megtérés történetTags: ,
WordPress Image Lightbox